Ek het hom verlaat

Ons het mekaar ontmoet toe ek 18 jaar oud was. Hy is 5 jaar ouer, gegradueer aan die universiteit, en ek het net ingeskryf. Ek het na my gekyk met my mond oop: 'n mooi, lang, intelligente donkerkop, 'n student aan 'n mediese universiteit, amper 'n dokter. En ek is 'n jong, naïef, onseker student met my probleme. Ek het my ore verlief geraak, en hy sal al my probleme oplos. Gedeeltelik was dit. Ons verhoudings het vinnig ontwikkel. Ek kon nie beter wens nie. Hy het 'n goeie familie, hy is 'n vyf-minuut-werknemer van 'n ordentlike instelling in die stad met groot vooruitsigte. Behalwe hom het ek goed gevoel. Toe my ma uit ons klein dorpie kom, het ek haar gegroet en hom vertel hoe wonderlik hy was, wat 'n blink toekoms wag vir ons.

Dit het nie lank geduur om te wag nie. Hy het my 'n aanbod gemaak. Ouers goedgekeur. Hulle het 'n wonderlike troue gespeel, ek het gevoel soos 'n koningin onder klasmaats en meisies, wat, dink ek, afguns. Ons het verhuis na 'n nuwe ruim huis, in besit van sy ouers. My skoonma het ek selde gesien, maar gepas, soos hulle sê. Maar dit het my nie keer nie, die hoof gunsteling was naby, en alles was so goed vir ons. Ons het 'n hond begin, in die aand met haar in die bos geloop. Ek het swanger geword. Op daardie oomblik was ek in die sewende hemel met geluk. Die man het opgehou om ideaal te wees. Die lewe het geleidelik begin met die lewe inmeng. Ek onthou hoe ek op die 9de maand van swangerskap die vloere in hierdie groot huis gespan het, die eend gebak het, sodat ek nie in die modder met my gesig val nie en nie wys hoe sleg ek is nie. Net wie het dit nodig gehad ?! Nou verstaan ​​ek dit niemand nie. 'N Kind is gebore. My man, my skoonmoeder het my geskenke gegee. Ek is deur 'n nanny vir hulp gehuur sodat ek nie skool sou kon mis nie. Alles blyk niks te wees nie, maar die hele huis blyk my heeltemal te wees ... In die nag het ek die baba gevoer, melk uitgespreek, sodat ek die oggend kon vertrek vir my seun en na skool skool toe gaan. Klag en dink was nie. Ja, dit is moeilik om uit te kom, maar dit is nie maklik om te kook nie, maar hulle help my.

Intussen het my man van die universiteit gegradueer en begin werk. Ek het opgehou om hom te sien, ons vergaderings het minder en minder geword. Ek het myself altyd kalmeer, sê hulle, alles is goed, so almal leef, ek het genoeg geld, help, hulle laat my my eie dinge doen en wat ek moet doen! Wel, my man? Die man sal gewoond raak, want hy het nog nooit gewerk nie en ons sal nader wees. Sulke tydperke het werklik die naweek gekom. Maar toe het hy begin werk aan die werk, meer pligte neem, dit regverdig deur die feit dat hy moet werk, ervaring opdoen. Ek het ingestem. My seun het grootgeword. Die lewe het voortgegaan soos gewoonlik. Ek het gegaan om te werk. En ek het begin besef dat die lewe wat ek nou leef nie myne is nie. My skoonmoeder het al hoe meer in ons verhouding gekom. En toe het ek aan my man gesê dat ek nie meer so wil leef nie. Ek het voorgestel dat hy 'n aparte behuising huur en probeer om onafhanklik te bly sonder die hulp van sy ouers. Hy het geweier. Tyd geslaag. Niks het verander nie, dit het my net siek gemaak om huis toe te gaan. En ek het eendag aangekondig dat ek hom verlaat het. Hy het dit nie geglo nie. Ek het 'n woonstel gehuur, my goed ingesamel en met die kind verhuis. Sy ouers het my motor, jasse en paar juwele weggeneem. Al sy familie het geweier om met my te kommunikeer. Slegs een wat ek in my siel aan die gang het, het geweet hoe ek sleg gevoel het. Maar ek het geweet dat daar geen pad was nie.

Aanvanklik was dit vir my finansieel moeilik, maar my ouers het my ondersteun en gehelp. En na 'n rukkie het ek agtergekom dat my man my gereeld verander het. Ek het voortgegaan om te werk, ek het 'n bestuursposisie behaal, en ek het volle vertroue in my vermoëns gekry. Hy het my probeer terugbring. Ek het 'n woonstel in dieselfde ingang, waar ons 'n skoonseun saam met my seun gehuur het, maar ek het my keuse vir 'n oomblik nie betwyfel nie.

Nou het ek behuising in 'n verband gekoop, beslis nie sonder die hulp van familielede nie, en saam met my seun, ek voel die gelukkigste in die wêreld!