Welstand van die liggaam met die hulp van bad


Sommige gaan na die gimnasium, ander - om 'n terapeut te sien. En as gevolg van natuurlike verwennery verkies ek al my probleme, lê in 'n warm bad en lees 'n boek. Wat sou die middel wees om by die water te voeg om die aangename met die welstand te kombineer? En is dit moontlik om die liggaam met bad te verbeter? Ek het besluit om toetse uit te voer ...

Ek wou nie na die salon toe gaan nie. Die belangrikste voorwaarde was om die prosedures in jou eie bad te doen - sodat jy nie in die weer kan uitkom nie. Ek het 'n lys gemaak, die bestanddele gekoop en op myself geliefdes begin eksperimenteer.

ENIGE LIEFDE POGORYACHE.

Die eerste in my welstandsprogram was terpentynbaden, wat volgens die talle antwoorde op internetforums 'n geweldige verjongende effek gee. Trouens, twee blikkies terpentynemulsie (geel en wit) vir baddens was goedkoop en beskikking is byna uit al die bestaande siektes belowe. Op die versekering van die vervaardigers moes hulle "kapillêre trek", en as gevolg van probleme met bloedsomloop, sê hulle, en daar is baie probleme met die gesondheid.

True, openlik terapeutiese, spesiale ontspanning of plesier, terpentynbad word nie belowe nie. Dit was nodig om die temperatuur van die water (tot 'n mate) te weerstaan, die tyd wat in die bad spandeer word (vanaf 7 minute), moenie die gesig natmaak nie, moenie spat nie. Daarbenewens is veral aangenaam, intieme dele van die liggaam aanbeveel om vooraf met petroleumjelie te smelt om brandwonde te vermy. Ek het pynlik gesmeer, tyd en temperatuur waargeneem, en ook die vel op plekke het gebrand, verbrand, en as ek nie dadelik uitgespring het nie, het dit geblaar. Daarbenewens het my bloedvate 'verkeerd' geword en in plaas daarvan om sterker te word, uiteindelik verswak. Na die bad het sy haar neus begin bloei. Bloeding begin van elke nies, en gestop met groot moeite en vaste verliese.

SOOS 'N ROSE IN OLIE.

Beslis dat ek na al die terpentyn nie omgee nie, begin het om alles by te voeg wat ek êrens in die bad kon dink of gehoor het. Koeksoda ('n halwe kilogram per bad), afkooksel en infusies van kruie, jodium (1 klein flessie), waterstofperoksied (120 ml), klei, rooiwyn (1 bottel), gesmelte heuning (halfglas). Om nie te praat van gekoopte skuim, olies en gegeurde soute nie. In alle gevalle was die effek dieselfde: dit het almal net tot morele bevrediging gekook - hulle sê, ek doen alles wat my gesondheid ter wille van.

Sy het positiewe veranderinge gevoel nadat sy 'n glas melk met 5-6 druppels essensiële olie na die bad op advies van die aroma terapeut gevoeg het. En ek het olie baie hoë kwaliteit, veral Sweedse of Bulgaarse produksie gekoop. Die onbetwiste leier was die olie van rose. En hoewel 'n klein borrel meer as 100 y kos. e. Hy was, soos hulle sê, die moeite werd. (In die roman "Parfuum" het Suiskind beweer dat meer as 2 ton vars blomme benodig word vir die produksie van 'n liter olie.) Na 'n bietjie geurige badte het ek besef hoekom olie altyd die gewig in goud werd was. My vel het glad, sag en geurig geword.

DYE IN ANTIOXIDANT.

Op een of ander manier (soort per ongeluk) was ek in die Russiese Wetenskaplike Sentrum vir Herstellende Geneeskunde en Balneologie. Daarbenewens is ek aangebied om 'n kursus antioxidantbad te neem.

Met 'n mate van skeptisisme (terpentyn het sy merk in my sagte siel gelaat), het ek geluister na 'n dokter wat my vertel het dat hierdie baddens 'n nuwe ontwikkeling was van St Petersburg en Moskou-wetenskaplikes. Die belangrikste "chip" in hul samestelling is metafeen, 'n sintetiese langwerkende antioksidant. Soos kenners sê, versadig dit die selle met suurstof en neutraliseer die oksidante wat gevorm word met die tekort. 'N Gebrek aan suurstof vergesel altyd enige patologie en funksionele veranderinge in die liggaam. Sulke baddens herstel die hoof bloedvloei, normaliseer bloedmikrosirkulasie, vermeerder die aanpasbare reserwes van die liggaam en as gevolg daarvan verminder psigomotiese spanning, verbeter werksvermoë en slaap.

Om te erken het dit al twyfel ontstaan. Vandag word die woord "antioksidant" iets soos 'n pas in die wêreld van ewige jeug en gesondheid. Baie kosmetiese lyne produseer sorgprodukte met die toevoeging van antioksidante. Trouens, sulke voorstelle is dikwels niks meer as 'n advertensie-truuk nie. Enige middel, wat vitamien E of A insluit, kan voorwaardelik "anti-oksidant" genoem word. Maar op die ou end het nuuskierigheid skeptisisme gewen, en ek het nog steeds 'n bottel geld gekoop.

RABBIT FEET.

Ek was aanbeveel om 'n kursus van 10-15 prosedures vir 4 per week. Vir elke sessie is gegee 10-20 minute, die water temperatuur moet 37-38'є.

By die huis het ek dadelik in die bad geklim - ek kon nie wag om haar eiendomme na te gaan nie. Na 20 minute het die res van die skuim afgeskud, uit die water gekom en ... in een aand het al die werk herstel, wat nie 'n week kon begin nie. Ek het gevoel vars, vrolik en reg vir dade. En twee uur later het die begeerte om te slaap skielik opgerol. Soos 'n pienk konyn, waaruit die batterye getrek is, het ek in die bed geval en het ek dadelik aan die slaap geraak - kalm en diep. Bykomende bonusse het ook behaag - die vel het verander (veel meer merkbaar as van heuning of melk): dit het opgehou om te skil, elasties, glad, liggies pienk geword.

Ervarings met baddens het my gehelp om al die lang herfs en winter met die sperdatums en die onvermoë om weg te breek van die werk af te hou. Nou dink ek, met 'n goeie gewete kan jy op vakansie gaan. En ek beveel aan dat jy dit alles met behulp van bad doen.